Vælg en side

Der kommer en første og sidste gang for al ting. Idag gik vi tal Kommunal- og Regionsvalg.

Det var første gang, hvor jeg var i tvivl om Bjørn kunne gennemføre en valghandling.

inden vi gik ind forberedte jeg ham på at han skulle sige sin fødselsdato, han prøvede, jeg slog det hen og sagde det nok skulle gå. Heldigvis bor vi i en lille landsby, hvor mange kender Bjørn, og der var da også flere af de valgtilforordnede, der sagde hej til Bjørn. Så efter han fik fremstemmet noget der lød som 18-82, sagde de “det er fint Bjørn” og han fik sine valgsedler.

Vi gik i hver vores bås, og selv jeg var da lige ved at få byttet om på de tog valgsedler. Men fandt min kandidat på den ene liste og det parti jeg ville stemme på, på den anden.

Vi har snakket en del om kommunalvalget, da der i øjeblikket er en undersøge af en motorvejsstrækning, der skal gå lige igennem vores elskede naturområde og ikke mindst igennem Bjørns skov, så det var vigtigt for Bjørn at få sat kryds ved en kandidat, som han vidste var imod motorvej gennem Vejle Å-dal.

For mig har det været indsatsen og støtten til de demente og deres pårørende, der har været i fokus

Da jeg var færdig og ventede på Bjørn, stod jeg og snakkede med én af de valgtilforordnede, alt imens jeg prøvede at holde øje med, hvad der skete i Bjørns boks. Efter langt om længe kom han ud, lidt desorienteret, prøvede at folde sedlerne, mens han pressede dem ned i boksene. Flere af de unge første gangsvælgere, stod også lidt forvirrede og forsøgte febrilsk at proppe stemmesedlerne ned. Med lidt omsorgsfuld hjælp fra den valgtilforordnede kom sedlerne ned, hvor de skulle.

Hvorvidt krydsene er sat rigtigt i forhold til  Bjørns ønske, og om sedlen kan erklæres gyldig, er ikke godt at vide. Men Bjørn var med, klar over hvad han bidrog til. Han havde gjort sin borgerpligt og var tydeligvis glad og lettet da vi gik fra valgstedet

Længe leve demokratiet og nærmiljøet.

At det højst sandsynligt er sidste gang at Bjørn er i stand til at deltage i demokratiet, er vemodigt, men desto vigtigere var dagen igår for os.